Over ons orkest

Van klassiek tot hedendaags

Musamis is een kamerorkest te Kortrijk opgericht in 2017 door een aantal vrienden die enkele jaren orkestervaring delen.

Het orkest richt zich tot gepassioneerde amateurmuzikanten, strijkers en blazers met passie voor hun instrument en een grote liefde voor de (klassieke) muziek.

Ons repertoire is zeer gevarieerd : barok, klassiek, vroegromantiek, hedendaags, film, tango,...

Wij willen ons orkest graag verder zien groeien. Zin om mee te spelen? Neem contact met ons op...


Dirigent

Daan Merckx

Daan Merckx is sinds 2018 lid van Musamis als klarinettist. Voor het komende project "Musical Musings" neem hij het dirigeerstokje voor zijn rekening.

Hij studeerde klarinet en piano aan de kunsthumaniora te Brussel. Daarna zette hij zijn studies verder aan de Artevelde Hogeschool voor leerkracht secundair onderwijs muzikale opvoeding en project kunstvakken. 

Tegenwoordig weet hij als directeur en leerkracht van jeugdmuziekschool 't mierennest in Dworp en leerkracht muziek in de basisschool mensen bijeen te brengen met zijn muzikale kennis. 

In de muziekschool geeft hij lessen klarinet, saxofoon, muziekleer en is hij oprichter van het klarinetensemble in 't Mierennest. In de basisschool is hij oprichter en dirigent van Musica Caeli: een kinderkoor met 80 leden en een schoolorkest. Hij is daarnaast ook al 5 jaar jeugddirigent bij de Koninklijke Fanfare "de Katholieke gilde" uit Hekelgem. 

Als hij niet aan het dirigeren is, speelt hij zelf klarinet of fagot in orkesten/fanfares, zingt hij mee in koren of begeleidt ze op piano.

Muziek is een onmisbare bron in zijn leven.

Orkestleden

VIOOL Inge Grillet, Noortje Schoutteten, Petra Decock, Mia Claerhout,
Trui Van Huylenbrouck, Hanne Van Waeyenberghe, Ria Mertens, Jeanno Defrenne, Sofie De Jaegere, Leen Decruyenaere, Laura Platteau, Luc Mulkers

ALTVIOOL Mia Vanhoutte, Marie Vercruysse, Jonas Godderis

CELLO Lieve Vervisch, Els Dufourmont, Sigrid Van Belle, Catherine Graulus

CONTRABAS  Aimé Goemé, DIrk Coninckx

FLUIT Diederik Deman, Sofie Berten

HOBO Stijn Devolder, Jan Debaillie

KLARINET Jelle Mahieu, Daan Merckx

BASKLARINET Caroline Demolie

FAGOT José Feys, Jan Verraes

TROMPET Didier Decaluwe, Linde Lavens

SLAGWERK  Hanne Vanraes

Ann Pareyn

dirigente van 2017 tot 2022

©2017 musamis
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.