Over ons orkest

Van klassiek tot hedendaags

Musamis is een kamerorkest te Kortrijk opgericht in 2017 door een aantal vrienden die enkele jaren orkestervaring delen.

Het orkest richt zich tot gepassioneerde amateurmuzikanten, strijkers en blazers met passie voor hun instrument en een grote liefde voor de (klassieke) muziek.

Ons repertoire is zeer gevarieerd : barok, klassiek, vroegromantiek, hedendaags, film, tango,...

Wij willen ons orkest graag verder zien groeien. Zin om mee te spelen? Neem contact met ons op...


Dirigent

José Vindel

José Vindel werd geboren in Tegucigalpa (Honduras) op 9 februari 1990. Hij startte zijn muziekopleiding in 2003 aan de "National School of Music" van Honduras waar hij 6 jaar later zijn diploma behaalde. In 2008 was hij laureaat van de drumwedstrijd van het 'III percussion festival of Honduras'. Datzelfde jaar werd hij lid van het "Nationaal Filharmonisch Orkest" van Honduras waar hij tot 2011 actief was.

Later verhuisde hij naar België om zijn muzikale studies voort te zetten aan het Conservatorium van Gent, waar hij zijn Bachelor en Master diploma in de Uitvoerende Muziek behaalde met als specialisatie percussie. Hij kreeg er les van Wim Konink en Gert D'haese (Percussie), Bart Maris en Peter Vandenberghe (Improvisatie), Wim Belaen en Dirk Brossé (Orkestdirectie) en (Compositie) met onder andere Frank Nuyts en Daan Janssens.

Verder behaalde hij een postgraduaat aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij met onderscheiding afstudeerde. Hij had hierbij de kans te kunnen samenwerken met Bart Quartier en Gert François als mentors.

Daarnaast kon José tal van masterklassen volgen bij percussionisten en wereldbefaamde professoren zoals : Nanae Mimura, Álvaro López, Richie Gajate Garcia, Tarcisio Molinaro, Pei-Ching Wu, Nebojsa J. Zivkovic, Chin Cheng Lin, Ludwig Albert, Kuniko Kato, Paco Navarro, Francesca Santangelo, Rainer Romer, e.a.

Als lesgever wordt José Vindel frequent uitgenodigd om masterklassen en workshops te geven. Recent, in september 2022, gaf hij een masterclass aan de National University of Mexico (UNAM). Voor 2023 werd hij gevraagd om masterklassen te geven aan het Conservatorium van Gent en aan het UTRGV in Texas, USA. 
José Vindel heeft ook zijn eigen muziekstudio in Gent waar hij privé lessen geeft voor piano, muziektheorie, harmonie, gehoortraining, drum, latijnse percussie en marimba. Hij doceert ook muziektheorie en notenleer aan de kunstacademie De Poel in Gent.

Verder wordt hij regelmatig gevraagd als muzikant bij opnames en liveconcerten in Europa. Sinds 2005 kreeg hij de kans te concerteren in steden zoals Antigua Guatemala, San José, Hamburg, Gent, Brussel, Antwerpen, Amsterdam, Lissabon, Tilburg, Rome, Napels, Budapest, en Leipzig.
Hij is slagwerker van het Orkest "La Chapelle Sauvage" en slagwerker bij Theater Tol.

Naast lesgeven en musiceren, heeft José Vindel een passie voor dirigeren. Sinds januari 2020 is hij dirigent bij het Karibu Wereld Koor in Gent. Hij trad ook op als gastdirigent van het Kwimba Wereld Koor in Gent en van de Musicalgroep MILO in Knokke-Heist. Van november 2021 tot juni 2022 was hij dirigent van het Hagenkoor in Herent.

In 2023 neemt hij het dirigentschap op van de Percussieband van Goeste Majeur in Gent en vanaf januari 2023 neemt hij ook de muzikale leiding als dirigent van Musamis Kamerorkest.


Orkestleden

VIOOL 1 Inge Grillet, Hanne Van Weyenberge, Inge Vandewiele, Petra Decock, Mia Claerhout

VIOOL 2 Stefaan Steurbout, Leen Decruyenaere, Ria Mertens, Trui VanHuylenbrouck

ALTVIOOL Annemie Vercauteren, Mia Vanhoutte

CELLO Lieve Vervisch, Els Dufourmont, Sigrid Van Belle, Jozefien Bernard

CONTRABAS  Aimé Goemé, Dominiek Arnout

FLUIT Diederik Deman, Sofie Berten

HOBO Stijn Devolder, Jan Debaillie

KLARINET Jelle Mahieu, Daan Merckx

BASKLARINET Caroline Demolie

HOORN Karel Verraes

FAGOT José Feys, Jan Verraes

TROMPET Didier Decaluwe


Daan Merckx

Dirigent juni  - december 2022

Ann Pareyn

dirigente van 2017 tot 2022

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin